Vegan Baking

Ich experimentiere schon seit einiger Zeit mit veganen Backrezepten, und obwohl die Resultate durchaus genießbar waren, reichten sie an nicht-vegane Alternativen – in meinen Augen zumindest – bislang nicht heran. Diese Blaubeer-Muffins jedoch brauchen den Vergleich nicht zu scheuen. Sie sind leicht und locker – und aufgegangen wie richtige Muffins. Das Rezept ist aus dem Buch Ms Cupcake, Vegane Cupcakes, Cakes & Cookies, und es lohnt sich, die allgemeinen Anweisungen zu veganem Backen am Anfang des Buchs zu lesen.

I’ve been experimenting with vegan baking for a while now, and while the results have all been perfectly edible, they fell short – at least in my eyes – in comparision with non-vegan alternatives. However, these blueberry muffins are not just good vegan muffins, they’re good muffins. They’re light and fluffy inside – and rose like proper muffins. The recipe is from the book Ms Cupcake: The Naughtiest Vegan Cakes in Town, and it’s worth reading the general instructions on vegan baking at the start of the book.

This entry was posted in food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>