Rocket, Walnut & Date Pesto

Seit Anfang des Jahres experimentiere ich mit veganen Rezepten – zuweilen mit überraschend leckeren Ergebnissen. Dieses Pesto ist die vegane Variante eines Pastagerichts, das ich vor einigen Wochen in Berlin gegessen habe:

2 Tassen Rucola, 1 Tasse Walnüsse, 6 Datteln, ½ Tasse Olivenöl und Meersalz (nach Geschmack) in die Küchenmaschine geben und mit der Pulsfunktion verarbeiten (nicht pürieren, es sollte noch etwas stückig sein).

Das Pesto schmeckt sehr gut zu Vollkorn-Spaghetti (ich mische gerne noch eine Handvoll Rucola unter die warme Pasta), ist aber auch lecker auf einem Sandwich (z. B. mit kross gebratenem Räuchertofu, Möhrenstreifen und Salat).

Since the beginning of the year, I’ve been experimenting with vegan cooking – with surprisingly tasty results. This pesto is the vegan version of a pasta dish I had in Berlin a few weeks ago:

Pulse chop 2 cups rocket, 1 cup walnuts, 6 dates, ½ cup olive oil, and sea salt (to taste) in the food processor (don’t purée, the texture should be slightly coarse…).

I like the pesto with whole grain spaghetti (to which I add a handful of fresh rocket) or on a sandwich (for example with pan fried smoked tofu, shaved carrot, and salad).

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2 Responses to Rocket, Walnut & Date Pesto

  1. Jean Salt says:

    John would like this; I’ll try it out. Thanks

  2. admin says:

    Hi Jean – due to my forays into vegan cooking, we should have a good repertoire of low-cholesterol recipes when you next come to visit…

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